غذای آبزیان | تولید انواع غذای ماهی و خوراک آبزیان

2

غذای آبزیان نقش مهمی در پرورش مطلوب آنها دارد. از از سال 1950 بعد از این که ارتباط میان مصرف چربی های اشباع و تغذیه کشف شد، مصرف گوشت قرمز و مرغ نسبت به غذاهای دریایی و سایر آبزیان کاهش یافت. این منجر شد تا به جهت افزایش ارزش غذایی، سطح تقاضای محصولات دریایی بیشتر از قبل نسبت به سایر پروتئین های حیوانی افزایش داشته باشد و موجب رونق آبزی ‌پروری گردد.

با پرورش سریع محصولات آبزی از سال 1970 تقاضا برای غذای آبزیان نیز ارتقاء یافت. پودر ماهی نیز برای برآورده شدن نیاز غذایی و مولدسازی مورد استفاده قرار می‌گرفت. اکنون در کشور ایران نیز حدودا 47 کارگاه تولید غذای آبزیان و غذای حیوانات با گنجایش 1200 تن ماده اولیه در روز دایر می باشند که کارخانه آراد پودر نیز با داشتن 3 کارگاه، بزرگترین کارخانه تولید غذای آبزیان در تهران می باشد.

ویژگی پودر ماهی در غذای آبزیان

از پودر ماهی تحت عنوان مهمترین و استراتژیک ‌ترین عنصر در خوراک آبزیان یاد می شود. خلوص، تازگی، بالا بودن پروتئین، بالا بودن اسیدهای آمینه، بالا بودن مواد معدنی، بالا بودن اسیدهای چرب ضروری (اسیدهای چرب امگا 3) و پایین بودن ازت آزاد، خصوصیت‌های یک پودر ماهی مطلوب جهت به کارگیری در فرمول غذای آبزیان می باشد. به صورت میانگین پودر ماهی کیفیت بالا حاوی 60 تا 70 درصد پروتئین، 2 تا 14 درصد چربی، 6 تا 12 درصد رطوبت و از 18 تا 25 درصد خاکستر می باشد.

مزایای خوراک آبزیان کارخانه آراد

  • به کارگیری از جدیدترین داده های تغذیه‌ای فرموله
  • بهره‌مندی از جدیدترین تکنولوژی اکستروژن
  • داشتن ساختار منظم
  • بهبود ایمنی در قبال بیماری
  • بهبود کیفیت گوشت ماهی
  • ارتقا بقاء
  • ایجاد پرورش سریع و یکنواخت
  • کاهش بروز ناهنجاری ها
  • امکان هضم بالایی
  • ایجاد ضایعات معدود تر از خوراک
  • بهبود فلور میکروبی دستگاه گوارش
  • شناوری و غوطه ‌وری مطلوب در آب
  • ارتقا مقاومت ماهیان در قبال بیماری و استرس
  • تامین نیازهای غذایی تخمک و اسپرم در طی فرآیند رسیدگی جنسی مولد
  • ارتقاء هماوری مولدین
  • بهبود کیفیت تخم
  • کاهش تلفات زمان لاروی
  • بهبود سریع‌تر مولدین و فراهم‌سازی آن ها برای فصل بعدی تخم‌ریزی

بررسی بازار تولید غذای ماهی

ایجاد ماهیان پرورشی به خصوص قزل آلا در کشور ایران با دقت به ذائقه پسند بودن این ماهی و استقبال مصرف کنندگان از آن، رده ویژه‌ای در رژیم غذایی مردم، پیدا کرده است. با دقت به پتانسیل موجود در مسئله آبزی پروری و مقطع زمانی توسعه و گسترش شیلاتی کشور ایجاد غذای آبزیان به لحاظ کمی و کیفی مطابق با برنامه‌های توسعه و گسترش سرزمین و ارتقاء راندمان اقتصادی رشد آبزیان بسیار دارای اهمیت می باشد. برای دستیابی به‌ این هدف ها لازم می باشد با دوراندیشی از رفتارهای تغذیه‌ای و نیازهای غذای ماهی و آبزیان و با بکارگیری تکنولوژی‌های نوین، واحد‌های تازه غذای آبزیان تاسیس گردند.

علاوه بر این به دلایلی مانند حساسیت بالای تغذیه آبزیان درباره مسائل بهداشتی و فاجعه آمیز بودن ضرر و زیان‌های ناشی از عدم رعایت اصول بهداشتی در ایجاد و مصرف خوراک آبزیان و مسائل زیست محیطی ناشی از به کارگیری خوراک غیر استاندارد، نیاز کشور به ایجاد اصولی و بهداشتی غذای آبزیان بسیار بالا بوده و پیش ‌بینی می شود که طرح مورد باز‌بینی از بازار قابل قبولی در باطن میهن برخوردار گردد.

درباره نویسنده بیشتر بدانید ...

2 دیدگاه

لطفا دیدگاه خود را بنویسید (-:

4 × چهار =