پودر ماهی تن | فروش عمده تولیدات پودر انواع ماهی تن

0

پودر ماهی تن فرآورده جامد حاصل از یک فرآوری می باشد كه از آب گيری، پخت، جداسازی، خشک كردن و آسياب ماهی يا ضايعات آن به دست می‌آيد. اما تن نام ماهی بزرگ اقیانوسی از خانواده تون ‌ماهیان است. این نوع ماهی با سرعت شنا می‌کند که بعضی از دسته های ماهی تن خونگرم می‌باشند. ماهیان تن در دریاهای گرم زندگی می‌کنند، اما بیشتر آنان در فصل تابستان به آب های شمال کره زمین سفر می‌کنند. “بال های ماهی آبی” حدود 3 متر طول دارند و آلباکور (تن باله‌دراز) از انواع دیگر ماهی تن است. بعضی از انواع بزرگتر این نوع ماهی مانند بلوفین ‏می‌تواند حرارت بدنش را با فعالیت‌ ماهیچه‌ای بالاتر از دمای آب ببرد که این کار کمک می‌کند تا در آب‌ سرد زنده بماند.

ماهی تن چیست؟

ماهی تن و فرآورده‌های وابسته را می‌توان به عنوان یكی از غنی ترین مواد غذایی نام برد، چرا كه دارای كالری و پروتئین با كیفیت بالا است. پودر ماهی تن میزان قابل توجهی از اسیدهای آمینه ضروری برای بدن را داراست كه قابل هضم برای تمامی افراد می باشد. عامل مهمتر میزان چربی و كلسترول پایین در پودر ماهی تن است که وجود اسید چرب امگا 3 یكی دیگر از ویژگی های مهم این نوع فرآورده به حساب می‌آید. پودر ماهی تن سطح بالايی از اسيدهای آمينه اصلی نظير ليسئين را داراست كه در توليدات دانه‌ای كه غذای اكثر حيوانات می باشد كم يافت می‌گردد.

پودر ماهی تن مبنی بر مقدار پروتئين، چربی، رطوبت، خاكستر و ازت آزاد آن به درجات مختلفی از لحاظ كيفی تقسيم می شود. هر چه مقدار پروتئين زيادتر و ميزان چربی، رطوبت، خاكستر و ازت آزاد آن كمتر باشد پودر حاصله مناسب ‌تر می باشد. از انوع مواد مغذی این نوع ماهی می توان ویتامین های محلول در آب و محلول در چربی و همچنین مواد معدنی مانند سدیم، آهن، فسفر و … را نام برد.

خواص ماهی تن

ماهی تن منشاء بسیار خوبی از پروتئین، مواد معدنی نظیر سلنیوم، منیزیم و پتاسیم و همینطور ویتامین های B1 ، B3 و B6 می باشد. مهمتر از آن اینکه گوشت ماهی تن و همچنین پودر ماهی تن هم مانند گوشت بیشتر گونه های دیگر ماهی ها، سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 می باشد که مصرف آن اشتباهات پوستی و التهابات را کاهش می دهد و سرعت بهبود بیماران قلبی را بالا می‌برد.

تناول کردن ماهی های در بردارنده امگا 3 برای کاهش بیماری های قلبی و عروقی بسیار موثر می باشد، چون این ماده مغذی واحد سنجش چربی های بد خون (LDL-کلسترول و تری گلیسریدها) را کاهش می دهد و میزان کلسترول خوب یا اینکه HDL را ارتقاء می دهد، و همچنین تجمع پلاکت را پایین می‌آورد و از لخته شدن خون پرهیز می‌کند. با کاهش سلول های اندوتلیال و ایجاد مشتقات پلاکت، از ضخیم شدن رگ ها جلوگیری می نماید و در نهایت عمل مشتقات شیمیایی سلول های دیواره رگ ها که سبب ساز آرامش و گشوده شدن رگها می گردد را ارتقا داده و ایجاد پیام آورنده های شیمیایی به اسم سیتوکسین ها را نیز معدود می کند.

  • این موارد فقط بخشی از خواص و فواید ماهی تن بود که در این مقاله سعی شد به آنها اشاره شود.

انواع ماهی تن

  • تن یلوفین (Yellow Fin)
  • تن بلوفین (Bluefin) که گاهی وزنش به 680 کیلو می رسد.
  • تن بیژیی (Bigeye)
  • تن آلباکور (Albacore)

کاربرد پودر ماهی تن

  • پودر ماهی تن برای غذا دام
  • پودر ماهی تن برای طعام طیور : اینک این فرآورده در صنعت مرغداری که دو‌مین صنعت در ایران می باشد، مصرف فراوانی داشته و حدود 12-6 درصد از ماده تشکیل دهنده دانه مرغ را در بر می گیرد.
  • پودر ماهی تن برای غذای ماهی : طبق آمارها در سال‌های اخیر با گسترش رشد آبزیان، پودر و روغن ماهی تحت عنوان افزودنی‌های غذای آبزیان مورد استفاده قرار می گیرند.
  • پودر ماهی تن برای غذای میگو
  • پودر ماهی تن برای کود درخت (کود پودر ماهی)

تفاوت ماهی تن با دیگر ماهی ها

سرعت حرکت ماهی های تن به 70 کیلومتر بر ساعت می‌رسد که از سایر ماهی ها بسیار بیشتر است. بعضی از انواع ماهی های تن خونگرم می‌باشند. برخلاف انواع دیگر آنها که گوشت سفید دارند، ماهی نوع تن گوشت صورتی یا قرمز تیره دارد. علت قرمزی گوشت تن، میزان زیاد میوگلوبین (پروتیین حاوی آهن قرمز در عضله) در بافت‌ ماهیچه است و گوشت سفت این ماهی دارای پروتئین و ویتامین‌ است که در کنسرو های ماهی از آن استفاده می‌شود.

تفاوت پودر ماهی تن با پودر ماهی کنسروی

سخنی به گزاف نگفته ایم اگر عنوان نماییم بسیاری از مردم حتی از عنوان ماهی های تن نیز بی اطلاع هستند. اثبات این مدعا بسیار ساده است و میتوان با گپی چند دقیقه ای متوجه شد که متاسفانه برخی تولید کنندگان نیز حتی اطلاعی از وجود چنین ماهی هایی ندارند و تصور میکنند منظور از “تن ماهی” در واقع بسته بندی فلزی و استوانه ای آن است، در حالی که نام تن ماهی برگرفته از لغت “Tone Fish ” که نام یک نوع ماهی می باشد است.

نکته حائز اهمیت در تولید پودر ماهی موسوم به “تن” با ماهی های کنسروی در نوع ماهی تولیدی در کارخانه های تولید کننده ماهی می باشد. در واقع مواد اولیه 99 درصد از کارخانه های موجود در کشور ماهی تن نمی باشد. همانطور که قبلا نیز اشاره گردید ماهی های تن، ماهی هایی با ارزش غذایی بسیار بالا هستند که تنها در بخشی از آب های آزاد زندگی می کنند و بشدت کمیاب هستند و همینطور صید این نوع از ماهی ها بسیار محدود و پرهزینه می باشد. به دلیل ارزش غذایی بالای این نوع ماهی، بهای آن نیز بسیار گزاف بوده و کارخانجات اندکی توان تهیه و تولید ماهی تن را دارا می باشند. در کشور ما نیز اکثر کارخانه های کنسروسازی از ماهی هایی به غیر از ماهی تن استفاده میکنند، ماهی هایی از قبیل هوور، زرده، اسب ماهی، اردک ماهی و …

هر چند ماهی های کنسروی نیز دارای کیفیت مطلوبی هستند اما ارزش غذایی (به طور مثال: پروتئین، w6 ،w3، فسفر و…) ماهی های تن آنچنان بالاست که گوی سبقت را از سایر ماهی های کنسروی ربوده است.

کارخانه تولیدی آراد پودر این امکان را دارد تا از ماهی های تن جهت تولید پودر ماهی تحت عنوان “پودر تن” بهره جوید. لذا متقاضیان محترم با یکبار استفاده از پودر ماهی تولیدی مجموعه آراد پودر تفاوت را در بازدهی دام و طیور و یا آبزیان خواهند دید.

جدول آنالیز پودر ماهی تن

ردیف مشخصات مقدار
1 Protein 62-68
2 Damp 8>
3 Fat 10>
4 T.V.N 80>
5 Urea Neg
6 Total ash 14
7 Mold 10>
8 E.coil 10>
9 Salmonela Neg

درباره نویسنده بیشتر بدانید ...

لطفا دیدگاه خود را بنویسید (-:

13 − دو =